Hakkında herşey Yangın Merdiveni Kapısı
Wiki Article
Merdivenin kocaliği 80 cm’den azca olmamalıdır. şayet az olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni aralıksız bir şekilde olması gerekmektedir.
Yangın ve evgin durum anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. Panik Pas olarak da söyleyiş edilen bu karakol bazı modellerde normal kapı koluna nazir.
Yek kanatlı yangın kapıları binaların içerisinde olması beklenir yangın ve benzeri evgin durumlarda önlem görmek en önemli tedbirlerin başında gelir.
Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en az yarkaloriın doğrudan bina dışına açılması gerekir.
Fakat, yangın bapsı vandözları ortada fiyat değişiklıkları olabilmektedir. Bazı vandözlar, birebir fiyatlarla birinci sınıf yangın kapıları satarken, diğerleri koca fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.
İmalat aşamasında kullanılan Yangın Bapsı Kilidi yardımıyla bu baplar dışarıdan açılamaz. Bu perese hırsızlık vakalarının önlenmesini katkısızlar.
Yangın kapısı, duman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını mâni olmak amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Dolgular ile kapı muattalluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, acil Yangın Kapısı Fiyatları durumlarda kolayca açılacak şekilde yangın bapsı emniyet kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.
Kaçış merdivenlerinin doğal zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık bünyelıp bu noktadan aşağıya eğimi 50 dereceden elan fazla olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi muhtemel bileğil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.
Kapının güzel duyusal kuruluşsı Yangın Kapısı Fiyatları ve ikbal edilen aksesuarların tasarrufı yükselmekı direkt olarak etkilemektedir.
Yangın Bapsı ana amacı insanoğluın zarar kararlamadan binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Yangın bapsı, yangın merdiveninin alev ve dumandan korunup katların arasına yada ömür alanlarına geçmesini önlemek üzere kullanılır. Strüktürda mevcut insanoğluın güvenliğini sağlayıcı önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının yoklama şeşna düzenınmasında önemli bir rol oynar.
Kuruluşda yangın çıkması halinde yalım ve tütün yangın kapısı sayesinde özelliklerine bentlı olarak belirli bir müddet bir bölgede sınırlandırılır ve başka alanlara yayılması engellenir.
Yangın Kapıları ısı ve esrar sızdırmadığı sinein insanoğluın dumandan zehirlenmesine handikap olan ivedi hâlet kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yangın Merdiveni Kapısı Yönetmeliği kapsamında üzere cemi cıvıl cıvıl olan binalarda kullanılması ıztırari kılınmaktadır.